Συχνές ερωτήσεις για καύσιμα

Πήγαινε στην ιστοσελίδα μας http://www.esso.com.cy για να βρεις το πλησιέστερο πρατήριο.

Αν έβαλες λάθος καύσιμα στο αυτοκίνητο σου, μην ξεκινήσεις τη μηχανή. Αν το κάνεις ίσως προκαλέσεις ζημιά στη μηχανή. Κάλεσε αμέσως εταιρεία οδικής βοήθειας, αυτοί θα μπορέσουν να αφαιρέσουν τα καύσιμα από το αυτοκίνητο σου.

Όταν ένας κάτοχος κάρτας χρησιμοποιεί πιστωτική/χρεωστική κάρτα στον χρηματοδέκτη, η τράπεζα του δεσμεύει το προεπιλεγμένο ποσό στο λογαριασμό του. Ο κάτοχος της κάρτας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει εκείνα τα ποσά μέχρις ότου τα αποδεσμεύσει η τράπεζα. Όταν χρησιμοποιεί κάποιος την πιστωτική/χρεωστική κάρτα του στον χρηματοδέκτη, αποστέλλεται ηλεκτρονικό αίτημα στην τράπεζα του προς εξουσιοδότηση πώλησης για το ζητούμενο ποσό. Στη συνέχεια, το ακριβές ποσό της αγοράς αποστέλλεται στην τράπεζα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Τότε, η τράπεζα θα πρέπει να χρεώσει το λογαριασμό για το πραγματικό ποσό της αγοράς και να αποδεσμεύσει τα χρήματα. Ωστόσο, κάποιες τράπεζες δεν το κάνουν αυτό αμέσως. Συχνά, αφήνουν το ποσό δεσμευμένο για λίγες ημέρες.

  • Synergy είναι η νέα ονομασία των καυσίμων που χρησιμοποιείται στα πιλοτικά πρατήρια. Σε αυτά τα πρατήρια της Esso έχει δοθεί μια νέα εμφάνιση με σκοπό να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια αναβαθμισμένη εμπειρία. Η αναβάθμιση της εικόνας περιλαμβάνει καινοτόμα σχεδιαστικά στοιχεία για να μπορούμε να προσφέρουμε τα καύσιμα μας στους πελάτες μας με περισσότερη συνέπεια και αποτελεσματικότητα.
  • Πρόκειται να δώσουμε νέες ονομασίες στα καύσιμα μας για να μπορούν οι πελάτες μας να διακρίνουν καλύτερα μεταξύ των διάφορων τύπων καυσίμων που προσφέρουμε. Η Αμόλυβδη 95 βενζίνη θα μετονομαστεί σε “Synergy Unleaded (95),” η Αμόλυβδη 98 θα γίνει “Synergy Supreme+ Unleaded (98),” το πετρέλαιο Eurodiesel θα λέγεται “Synergy Eurodiesel”.
  • Η ποιότητα των καυσίμων μας παραμένει αναλλοίωτη και οι καταναλωτές μπορούν να αναμένουν την ίδια υψηλή ποιότητα στα καύσιμα στα πρατήρια της Esso.

Ναι το Eurodiesel είναι κατάλληλο τόσο για τις παλαιότερες μηχανές Diesel όσο και για πιο σύγχρονες μηχανές Diesel

Ναι το Eurodiesel μπορεί να χρησιμοπoιηθεί σε βαρέα οχήματα με τα ίδια οφέλη που αναφέρονται για τα επιβατικά.

Το Εurodiesel όπως ένα κανονικό Diesel, μπορεί να περιέχει έως και 7% βιοκαυσίμων (FAME) όπως ορίζεται στο πρότυπο EN590, το οποίο θεσπίζει τις ελάχιστες ιδιότητες του diesel που πωλείται σε πρατήρια στην Ευρώπη.

To EN590 προσδιορίζει τις ιδιότητες του Diesel το οποίο πωλείται στα πρατήρια καυσίμων στην Ευρώπη, προσδιορίζει 51 ως ελάχιστο αριθμό Κετανίων. Ο αριθμός Κετανίων στο Eurodiesel είναι τουλάχιστο 51.

To Eurodiesel είναι απολύτως συμβατό με οποιοδήποτε άλλο τύπο Diesel που υπάρχει ήδη στην δεξαμενή του οχήματος.

To Esso Optiplusπροσφέρειταχύτερο χρόνο θέρμανσης, μεγαλύτερη διάρκεια θέρμανσης ανά λίτρο, προστασία του συστήματος θέρμανσης και βοηθά στη μείωση των εκπομπών μονοξειδίου του άνθρακα.
Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι καύσιμο για τη θέρμανση σπιτιών και επαγγελματικών χώρων.
Το πετρέλαιο θέρμανσης Esso Optiplus είναι μια ταχύτερης δράσης και καθαρότερη λύση για τη θέρμανση του σπιτιού. Ωστόσο, η ποσότητα που θα χρειαστείτε εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, οι οποίοι περιλαμβάνουν το μέγεθος του σπιτιού και της οικογένειάς σας, τον καιρό, την κατάσταση της δεξαμενής και την απόδοση του καυστήρα.
Το πετρέλαιο θέρμανσης Esso Optiplus προορίζεται για λέβητες πετρελαίου και παρέχει θέρμανση και ζεστό νερό σε επαγγελματικούς χώρους και σπίτια. Το πετρέλαιο θέρμανσης ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία οχημάτων, ανεξαρτήτως είδους οχήματος. Επίσης, το πετρέλαιο θέρμανσης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κινητές ή στατικές μηχανές.
Το πετρέλαιο θέρμανσης Esso Optiplus μπορεί να χρησιμοποιηθεί ολόκληρο τον χρόνο.
Το πετρέλαιο θέρμανσης Esso Optiplus περιέχει ειδικό πρόσθετο που βοηθά στη μείωση της οσμής καυσίμου κατά την παράδοση, αποθήκευση και χρήση. Επιπλέον, το πετρέλαιο θέρμανσης Esso Optiplus έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο, διασφαλίζοντας έτσι ότι δεν θα υπάρχει δυσάρεστη οσμή.
Το πετρέλαιο θέρμανσης Esso Optiplus προσφέρει ταχύτερο χρόνο θέρμανσης, μεγαλύτερη διάρκεια θέρμανσης ανά λίτρο και προστασία του συστήματος θέρμανσης, από τη δεξαμενή μέχρι τον καυστήρα.
Αυτό θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, οι οποίοι περιλαμβάνουν το μέγεθος του σπιτιού και της οικογένειάς σας, τον καιρό, την κατάσταση της δεξαμενής και την απόδοση του καυστήρα. Ωστόσο, οι καυστήρες που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης Esso Optiplus θερμαίνονται περισσότερο ανά λίτρο σε σύγκριση με πετρέλαιο θέρμανσης χωρίς πρόσθετα.
Το πετρέλαιο θέρμανσης Esso Optiplus περιέχει βελτιωτικό λίπανσης για ενεργή μείωση της τριβής και της φθοράς στην αντλία καυσίμου. Βοηθώντας να διατηρούνται καθαρά τα ακροφύσια του καυσίμου, το Esso Optiplus διατηρεί την ισχύ και την απόδοση του καυστήρα με την πάροδο του χρόνου, σε σύγκριση με πετρέλαιο θέρμανσης χωρίς πρόσθετα.
Το πετρέλαιο θέρμανσης Esso Optiplus βοηθά στο να διατηρηθεί το σύστημα του λέβητα καθαρό και να βελτιωθεί η συνολική απόδοση του συστήματος οικιακής θέρμανσης.
Το πετρέλαιο θέρμανσης έχει διάρκεια ζωής. Ωστόσο, υπάρχουν παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητά του. Η βελτιωμένη σταθερότητα αποθήκευσης του Esso Optiplus συμβάλλει στη μείωση του σχηματισμού ιζημάτων και στη διατήρηση της ποιότητας του καυσίμου κατά την αποθήκευση.