Μοναχικός δρόμος σε κοιλάδα με προφίλ των φώτων των αυτοκινητών

Παρουσιάζουμε το καύσιμο που σας πάει πιο μακριά.

Couple hiking
Mη διατηρείτε στο αυτοκίνητο περιττά φορτία εάν δεν τα χρειάζεστε. Εργαλεία ή αθλητικοί σάκοι γεμάτοι εξοπλισμό βαραίνουν το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα ο κινητήρας να επιβαρύνεται περισσότερο και να χρησιμοποιεί περισσότερα καύσιμα.
Είναι καλό οι αλλαγές στο κιβώτιο ταχυτήτων να γίνονται έγκαιρα και στον κατάλληλο χρόνο, ώστε η οδήγηση να είναι πιο οικονομική σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση καυσίμων.**
Οδηγείτε ομαλά και με την κατάλληλη ταχύτητα. Η οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες καταναλώνει περισσότερα καύσιμα από την οδήγηση σε χαμηλές ταχύτητες. Να θυμάστε, εάν επιταχύνετε ή φρενάρετε απότομα, είναι πιθανό ότι ο κινητήρας σας να χρησιμοποιήσει περισσότερα καύσιμα και να παράξει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα (CO₂).
Προσπαθήστε να προβλέψετε, όσο το δυνατόν περισσότερο, την τυχόν κυκλοφοριακή συμφόρηση, για να αποφύγετε άσκοπες στάσεις και εκκινήσεις. Αυτό θα σας βοηθήσει να οδηγείτε πιο ομαλά, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμων και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO₂).
Ταξίδι με περισσότερους επιβάτες σημαίνει ένα λιγότερο αυτοκίνητο στο δρόμο. Αυτό βοηθά στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της κατανάλωσης καυσίμων, ενώ μπορείτε και να μοιραστείτε το κόστος των καυσίμων!
Μεγάλη βραδυνή πόλυ

* Η βάση για σύγκριση, είναι η σύγκριση με πετρέλαιο, χωρίς πρόσθετα. Οι εκπομπές σχετίζονται με CO, HC και NOx. Αναφορές/αξιώσεις βασίζονται σε ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα: (1) δοκιμές /έρευνες σε αυτοκίνητα ή κινητήρες αυτοκινήτων είτε από την εταιρεία ή από τρίτους (2) δοκιμές σε εργαστήρια, (3)επίσημες κυβερνητικές δημοσιεύσεις ή/και δημοσιεύσεις της βιομηχανίας. Η αναφορά/αξίωση για την οικονομία καυσίμου έγινε με βάση δοκιμές σε πετρελαιοκίνητα οχήματα που αγοράζονται στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου και έχουν δοκιμαστεί στο ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο της εταιρίας Mahle, του Ηνωμένου Βασιλείου. Η οικονομία καυσίμου αξιολογήθηκε βάση της κατάστασης που παρελήφθησαν τα οχήματα. Οι δοκιμές έγιναν με πάνω από 4000 χλμ χρησιμοποιώντας το πετρέλαιο, Esso Synergy EuroDiesel και η αύξηση στην οικονομία καυσίμου για τα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν ήταν έως και 26.1 χιλιόμετρα ανά γέμισμα και κατά μέσο όρο 16.8 χιλιόμετρα ανά γέμισμα. Η μέση απόσταση που διανύθηκε ανά γέμισμα ήταν 930 χιλιόμετρα. Τα οφέλη μπορεί να διαφερουν ανάλογα με τον τύπο κινητήρα και την κατάσταση του κινητήρα, τον τρόπο οδήγησης και το πετρέλαιο που έχει χρησιμοποιηθεί προηγουμένως.

**Μία πρωτοβουλία FuelsEurope και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής www.savemorethanfuel.eu

** Ευρωπαϊκή Επιτροπή